miercuri, 9 mai 2012

The Epoch Times: Noul hobby al românilor: exerciţiul democratic

"O formă insolită de manifestaţie s-a desfăşurat duminică, 6 mai, începând cu ora 14:30 în capitală. Bucureştenii care au simţit nevoia să-şi împărtăşească năzuinţele, ideile, concepţiile, cunoştinţele şi talentele, şi-au dat întâlnire la Şosea.

Pe o pajişte parcă anume proiectată pentru a găzdui atelierul de creaţie şi picnicul menit să stimuleze inspiraţia şi coeziunea grupului, fiecare participant a avut posibilitatea să pună pe pânză, mesajul său către naţiune. Toată lumea a fost admisă, motto-ul evenimentului fiind “Un marş PENTRU şi nu ÎMPOTRIVĂ”. Contrar obiceiului popular implementat de dictatură, că “eu am dreptate, şi dacă nu spui ca mine eşti duşman de clasă”, evenimentul s-a desfăşurat în spiritul unei desăvârşite toleranţe faţă de modul de exprimare mai mult sau mai puţin năstruşnic al fiecărui participant. Nu a existat limită de vârstă, spre bucuria copiilor care au avut posibilitatea să îşi exprime ingeniozitatea în acest seminar democratic. Singurii care nu s-au sinchisit au fost doi gemeni de câteva luni, care în atmosfera de veselie generală, au făcut ce ştiu ei mai bine să facă - au brodat vise - aducând astfel un aport substanţial motivaţiei grupului de visători adulţi.

Printre nenumăratele teme abordate a revenit insistent aceea a necesităţii asumării responsabilităţii faţă de natură. Dat fiind că apa este componenta majoritară a structurilor noastre fizice, păstrarea purităţii acesteia este imperativă pentru o viaţă echilibrată. Societatea civilă face apel la conştiinţa guvernanţilor pentru a opri distrugerea patrimoniului natural care susţine viaţa noastră a tuturor, inclusiv a dumnealor şi urmaşilor lor şi a nu înstrăina resursele naturale “de pomană“.Departe de mine să afirm prin aceasta că iniţiativa democratică va avea un destin eteric, fiind ştiut că marile realizări ale omenirii au apărut tocmai prin oamenii care au visat că pot să îşi depăşească limitele."

© (Gela Lazăr/Epoch Times)

Citește tot articolul aici:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu